Tutorial privind crearea unui cont nou de utilizator pe site

Autor: Dr. Sorin Ioacara | Ultima modificare: 12 octombrie 2021

Timp total necesar:

10

Minutes

Unelte necesare:

– un calculator sau laptop

Materiale necesare:

– o adresă de e-mail

Pasul 1 – accesați pagina de înregistrare

Meniul Înregistrare este submeniu din Log in, disponibil pe orice pagină.

Puteți intra pe pagina de înregistrare din pagina de rezervări online folosind meniul Log in => Înregistrare. Dacă vă aflați pe pagina de autentificare (Log in) puteți găsi link-ul către pagina de înregistrare sub butonul “Autentificare”. O altă opțiune de a intra pe pagina de înregistrare este folosirea butonului de mai jos:

Pasul 2 – completați pagina de înregistrare

Pagina de înregistrare

Pe pagina de înregistrare începeți prin a completa numele de utilizator. Acesta poate fi numele dumneavoastră real sau orice alt cuvânt doriți. Dacă alegeți să completați aici numele real aveți avantajul de a nu mai trebui să îl completați separat în profilul de utilizator (un pas suplimentar, care dispare astfel).

Dacă numele de utilizator nu este cel real nu uitați să intrați în profilul de utilizator după terminarea înregistrării pentru a completa numele real atașat numelui de utilizator. Dacă nu faceți acest pas suplimentar rezervarea va fi făcută pe numele declarat ca nume de utilizator și nu vă veți regăsi pe lista programărilor cu numele dumneavoastră.

Următorul câmp se referă la adresa dumneavoastră de e-mail. Verificați cu atenție felul în care o scrieți deoarece la adresa completată se va trimite un e-mail pe care îl veți folosi pentru a termina procesul de înregistrare. Dacă adresa de e-mail completată aici conține greșeli (de ex. litere mari în loc de litere mici) acel e-mail nu va ajunge la dumneavoastră, ci la adresa (greșit) completată.

În final apăsați butonul “Înregistrare”.

Pasul 3 – afișarea mesajului de confirmare

Pagina de confirmare a inregistrarii

După ce apăsați butonul “Înregistrare” va apare un mesaj de confirmare a finalizării cu succes a înregistrării. Este vorba de finalizarea primei părți a procesului de înregistrare a unui cont nou de utilizator. Așa cum se vede și în imaginea de mai jos, va trebui să vă deschideți adresa de e-mail și să urmați link-ul din e-mail.

Pasul 4 – verificați-vă adresa de e-mail

Emailul trimis pentru setarea parolei.

Până la acest moment v-ați setat numele de utilizator și adresa de e-mail. Nu aveți însă setată o parolă pentru contul dumneavoastră. Pentru acest lucru va trebui să vă deschideți e-mailul declarat pe site. Subiectul e-mailului trimis de site este următorul: “[Diabet zaharat] Detalii autentificare”.

În acest e-mail veți găsi un link pentru setarea parolei și un al doilea link pe care îl puteți folosi după setarea parolei dacă doriți un acces rapid la pagina de autentificare. Accesați primul link, care va deschide o nouă pagină în browserul dumneavoastră de internet, unde puteți seta parola contului.

Pasul 5 – setarea parolei

Pagina de setare a parolei inițiale.

Prin accesarea link-ului trimis pe e-mail la pasul anterior veți intra pe o pagină care vă permite setarea parolei. Dacă intervine o eroare va apare o pagină unde puteți introduce din nou adresa de e-mail pentru a retrimite link-ul de resetare a parolei.

Sistemul o să vă propună o parolă foarte puternică generată aleator în acel moment. Parola fiind lungă, doar o parte din ea este vizibilă direct. Pentru restul parolei trebuie să dați click în acel câmp și să derulați spre dreapta. Dacă aveți cursorul în câmpul parolei puteți apăsa CTRL+A pentru a selecta automat întreaga parolă, inclusiv partea din dreapta care nu se vede.

Puteți să schimbați parola generată aleator folosind una din următoarele două metode:
– editați câmpul în care este scrisă parola
– apăsați butonul “Generează parola”

Țineți cont de faptul că parola trebuie să aibă minim șapte caractere. Este recomandat să includeți în parolă litere mici și mari, dar și unele simboluri (de ex. “#, !, ?”). Asigurați-vă că veți putea introduce această parolă în viitor, când veți dori să vă autentificați pe site. Când sunteți sigur că parola introdusă este cea pe care o doriți apăsați butonul “Salvează parola”.

Pasul 6 – afișarea confirmării setării parolei

Confirmarea configurarii parolei

După apăsarea butonului “Salvează parola” va apare un mesaj de confirmare. În acest moment crearea contului dumneavoastră de utilizator s-a finalizat. Puteți să vă autentificați (logați) folosind meniul dedicat din partea de sus a paginii.